Medence a kertben, összehangolva  a kert stílusával

Kertünk a nyugalom, pihenés, a felüdülés helye. Találkozásunk a hozzánk szelídített természettel. A tökéletes kert alapja a harmónia: összhang a házzal, a természettel, az igényeinkkel. Együtt alkot szerves egészet. E nélkül a belső rend nélkül csak szép dolgok kaotikus halmaza.
Ebbe az egységbe illeszkedik a kerti medence. Formájával, méretével, stílusával szervesen illeszkedjen a már megépült, vagy éppen tervezett épülethez, a természeti környezethez. A Waterair medencék gazdag forma- és méretválasztéka, a kiegészítő tartozékok, színek kínálata és persze odafigyelés, gondos tervezés és ötletesség lehetővé teszi, hogy bármilyen környezetbe megtaláljuk az odaillő úszómedencét.

A kerti medencék és a kert stílusa

Mediterrán kert

Mediterrán kerti medencék
Egzotikus növények, sziklák, kőfalak, kerti kerámiák, a tenger közelsége teszi egyedülállóvá a délies hangulatot árasztó, mediterrán kerteket. Nélkülözhetetlen növényei a karcsú ciprusok, a leanderek, a pálmák, illatos levendula, kakukkfű, és még sok-sok virágos faj. A színek harmóniájában a fehér – bézs és a kék-lila dominál. Ha mediterrán kertbe tervezünk medencét, nyugodtan elengedhetjük a fantáziánkat: az íves formák, a lendületes vonalvezetés, szépen kidolgozott, homokszínű peremkő és a tengert idéző színek mind jól illenek majd a kertünkbe.

Kerti medencék modern környezetben

A minimalista kerti medence letisztult és kortalan
Időtlen stílus, geometrikus, letisztult formavilág. Szürke árnyalatok játszanak a fehérrel, a kontrasztot a kordában tartott növényzet és egy-egy jól megválasztott élénk színfelület biztosítja. A tiszta vonalak és színek hatása tagadhatatlan elegancia. Faburkolat, rozsdamentes acél, vászon… Jól elhelyezett spotlámpák emelik ki a vonalakat és kontrasztokat. Milyen kerti medence illik modern környezetbe? Talán szögletes. De nem feltétlenül. Letisztult formák, inkább peremkő nélkül. Szürke és ezüst, a fények játéka…

Milyen medence illik modern kertbe?

Japánkert

Japánkert lámpással, csobogóval, medencével
Ihletője a tradicionális japán kertművészet. A természet kicsinyített mása, a szemlélődés, a gondolkodás színtere. A japánkertben a sziklák a hegyeket, a víz a tengereket mintázza, a szabályosan gereblyézett homok vagy kavics pedig akár az egész óceánt is példázhatja. Szimbolikus jelentést hordoznak a kert vázát képező, gondosan megválasztott és elhelyezett kövek, a növények közt uralkodó, alakra nyírt örökzöldek, az összképet meghatározó fák csakúgy, mint az ösvény, a híd, a lámpás. A víz mindenhol jelen van a kertben, csobogása az idő múlását idézi. Az egyszerűségben és a harmóniában rejlő szépség, egyensúly, a test és lélek megpihenése, lelki béke. Egyszerű medence, sötét burkolat, jól megválasztott kerti díszek, csobogók.
 

Romantikus angolkert

A romantikus kerttől nem idegenek a kerti medencék
Romantikus, kötetlen kertstílus, az angol vidéki kertek mintájára. Oldott formavilág, természetes hatású növényzet, kanyargós utak, útvesztők, intim hangulatú kertrészletek, romantikus díszítő elemek (szobrok, sziklakert…). Ideális, természetszerű hatás, a szín és illat harmóniája. Fókuszban egy öreg fa, kerti pad, szobor, növénytartó urna, pergola, csobogó víz, otthonosság. Pihenésre, elbújásra, meghitt beszélgetésekre. Az ideillő kerti medencék formája változatos, romantikus, sziklakerttel, csobogóval egészítsük ki.