Medence építés Waterair technológiával

Így épül egy Waterair úszómedence

Kerti medence építés meredek telken

Kerti medence panorámás telken

Kerti medence panorámával meredek lejtő szélén

A szép kilátás és a tágas tér látványa rendkívüli vonzerőt jelent egy ingatlan kiválasztásánál. Egy kerti medence kilátással sokunk vágyálma. Azonban a panoráma többnyire hegyoldalban fekvő lejtős kerttel jár együtt, az építkezés pedig az ilyen kertekben nem egyszerű. Minden m2 sík területért, kerti élettérért keményen meg kell küzdeni. Az építőanyag beszállítása komoly problémát jelenthet, az egy darabban szállított medencék beemelése pedig többnyire megoldhatatlan.

A nagyobb erőfeszítésért azonban bőséges kárpótlást nyújt a csodálatos eredmény.

A lépcső mellett terasz épült

Oda is építhetünk, ahol szinte nem is tartaná lehetségesnek

A WATERAIR számára a meredek kerti környezet nem jelent akadályt. Mivel a medencék legnagyobb alkotóelemét is két ember kézben tudja szállítani, az  építés pedig betonalap és támfal nélkül, szerelés jellegű munkával történik, az építés nehéz feltételek mellett sem jelent gondot.

Ha a kert már teljesen körbe van építve, és már csak egy kiskapun, vagy akár csak egy garázsajtón keresztül megközelíthető, a Waterair technológia számára az sem jelent akadályt.

AZ EREDMÉNY MEGÉRI AZ ERŐFESZÍTÉST:

Hegyvidéki kertben csodás kilátással

Látványos kerti környezet, kilátással a völgyre – vagy éppen a felhőkre

Kis kerti medence a teraszon

Teraszba építve, a völgy fölött

Meredek lejtőt is ki lehet használni

A meredek lejtőt is ki lehet használni

Medence építés képekben

A medence építés a WATERAIR úszómedencék szerkezetének és a szabadalmazott technológiának köszönhetően nagyon egyszerű, és mindössze néhány napot vesz igénybe.Az építés minimális betonozással járó, szerelés jellegű munka, ami a gyár által kidolgozott, és szigorúan betartott know how szerint történik. Mivel minden anyag rendelkezésre áll, és a technológia rendkívül felhasználóbarát,  ezért a szerkezet megépítését 2-3 ember végzi egy munkahét alatt. A befejező munkálatok ettől időben különválhatnak, és a betanítással együtt sem vesznek igénybe két napnál hosszabb időt.

A Waterair medencék szerkezete

A Waterair medencék oldalfalaA Waterair szabadalma az R165 hullámosított acéllemez váz, amiből a medencénk oldalfala épül. Az oldalfalak teherviselő képessége megegyezik egy 45 cm vastag betonfaléval, azonban könnyű és rugalmas. Minősítő intézetek (VERITAS, CETIM) teszteredményei bizonyítják, hogy a Waterair medencék oldalfala a valaha ránehezedő nyomásnak négyszeresét is képes elviselni. Ezért medencéink szélsőséges környezeti hatásokat, akár kisebb földmozgásokat is károsodás nélkül állnak.

Fagybiztos teherviselő szerkezet A rugalmas szerkezet állja a fagyot
A robusztus szerkezet a fagyott föld nyomásának -40 fokban is károsodás nélkül ellenáll. Ez az őszi medenceépítés technikai háttere. Egy Waterair úszómedencét soha nem kell fagytestekkel védeni, mert elég teherbíró és rugalmas ahhoz, hogy a jég hatalmas nyomását felvegye.

Fémvázas szerkezet

Számos fémvázas szerkezettel találkozhatunk a piacon, de az önhordó szerkezetű fémvázas medence, 20 év gyári garanciával kizárólag a WATERAIR szabadalma. Ezáltal válik lehetségessé az úszómedence építés gyorsan, minimális betonozással, szerelés jellegű munkával, ugyanakkor tartósan, kiváló minőségben.